dinsdag 5 mei 2015

Manty (Kazachstan)

MANTY (GESTOOMDE DEEGBUIDELTJES)

300 gram lamsbout (zonder bot) of lamsrug
30 gram niervet of vetspek
100 gram pompoen (Hokaido)
150 gram uien
1 teen knoflook
zout
zwarte peper
2 eetlepels zonnebloemolie voor de mantniza
fijngesneden verse rode chilipepers

DEEG
500 gram bloem
150 milliliter water
zout


Bloem, water en zout tot een soepel deeg kneden en 30 minuten laten rusten. Rol het vervolgens dun uit en snijd het in vierkanten van 6 x 6 centimeter. Draai het lamsvlees en niervet door de vleesmolen. Snijd de pompoen, uien en knoflook klein en vermeng alles met het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Leg in het midden van elk deeglapje een bergje van het vleesmengsel. Breng de vier hoeken van het deeglapje naar het midden en druk ze stevig tegen elkaar aan. Er moet een vierkante grondvorm overblijven. Vul de bodem van de mantniza ongeveer tot drie vingers hoog met water en breng dat aan de kook. Bestrijk het inzetstuk met olie, leg de manty erin en stoom ze in 30 – 40 minuten gaar. Serveer ze met bouillon of zure room, maar in elk geval met fijngesneden chilipeper.

4 personen

gebied : Kazachstan
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon en Ludmilla Suchich

Geen opmerkingen: