OKRA SOUP (VISSOEP MET OKRA’S)
Irú en kanun zijn typische, scherpe specerijen uit het zuidoosten van Nigeria die in Europa vrijwel niet te krijgen zijn. U kunt ze vervangen door malaguetta of een andere pepersoort.
200 gram gedroogde vis
12 okra’s
pimentpoeder
irú
kanun
Laat de gedroogde vis gedurende 10 minuten weken in 1 liter water. Snijd de okra’s in kleine stukjes.
Verdeel de vis in kleine stukjes en breng hem met het pimentpoeder en de irú in het weekwater aan de kook.
Voeg na 5 minuten de okra’s en de kanun toe. Laat de soep op middelmatige warmtebron 20 minuten koken en breng haar op smaak met wat zout.
De soep kan zowel heet als koud worden opgediend.
Geef hier yams bij.
4 personen
gebied : Nigeria
gerechtsoort : soep
bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
donderdag 12 februari 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten