VISKERRIE WIT
1 pond kabeljauw
4 groene Spaanse pepers (fijn snijden)
1 ui (fijn snijden)
5 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder
stukjes verse gember (fijn snijden)
santen (kokosnootextract)
enkele stukjes rampé
enkele stukjes sereh
stukje kaneel (1 centimeter)
enkele laurierbladeren
1 theelepel koenirpoeder
sap van 1 citroen
olie
zout naar smaak
Snij de vis in stukken en was hem zorgvuldig. Fruit de fijngesneden uien samen met de kaneel, de laurierbladeren, de rampé, de sereh, de fijngesneden gember en de knoflook. Voeg na het fruiten de fijngesneden Spaanse peper, het koenirpoeder, de kerriepoeder, de stukken vis en een half kopje water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de santen (of een half kopje melk) toe en laat het gerecht tenslotte nog 10 minuten op een laag vuur sudderen.
4 personen
gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : visgerecht
bron : Aartappel en kiribat : Ceylonees koken en eten / Eileen Candappa en Harry Haas
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten