EIERSALADE UIT TRIPOLI
1 schoongemaakte en in reepjes gescheurde krop sla
50 g rozijnen
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 theelepel paprikapoeder
4 in plakjes gesneden tomaten
4 in partjes gesneden hardgekookte eieren
½ theelepel komijnzaadjes
¾ dl mayonaise
enkele zwarte olijven
Doe de reepjes sla met de rozijnen, de fijngehakte peterselie en het paprikapoeder in een slakom en schep alles goed dooreen. Leg de plakjes tomaat en de partjes ei op het slamengsel en bestrooi alles met de komijnzaadjes. Schenk de mayonaise over de salade en garneer het geheel met wat zwarte olijven. Geef deze salade als voorgerecht of met brood als lunchgerecht.
land : Libie
gerechtsoort : salade
bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa
zondag 3 augustus 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten