BERENJENAS EN PLATO (AUBERGINESCHOTEL)
3 aubergines
1 citroen
7 eetlepels (olijf)olie
25 gram rozijnen
1½ theelepel kappertjes
broodkruim
400 gram gepelde amandelen
4 hardgekookte eieren
boter
zout
peper
Aubergines schillen, met halve citroenen inwrijven en in water met citroensap gaarkoken. Afgieten, door een zeef wrijven en samen met gehakte amandelen, kappertjes, rozijnen, zout en peper in de pan doen. Toegedekt stoven. De helft van deze massa in een beboterde vuurvaste schotel doen, in plakken gesneden eieren erop leggen en met de andere helft afdekken. Met broodkruim bestrooien en in getemperde oven bakken.
4 personen
land : Spanje
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten