zondag 3 augustus 2014

Berenjenas en Plato (Spanje)

BERENJENAS EN PLATO (AUBERGINESCHOTEL)

3 aubergines
1 citroen
7 eetlepels (olijf)olie
25 gram rozijnen
1½ theelepel kappertjes
broodkruim
400 gram gepelde amandelen
4 hardgekookte eieren
boter
zout
peper


Aubergines schillen, met halve citroenen inwrijven en in water met citroensap gaarkoken. Afgieten, door een zeef wrijven en samen met gehakte amandelen, kappertjes, rozijnen, zout en peper in de pan doen. Toegedekt stoven. De helft van deze massa in een beboterde vuurvaste schotel doen, in plakken gesneden eieren erop leggen en met de andere helft afdekken. Met broodkruim bestrooien en in getemperde oven bakken.

4 personen

land : Spanje
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth

Geen opmerkingen: