EIEREN MET AVOCADO-KERRIESAUS
Deze koud geserveerde saus is zachtzuur met een pittige kerriesmaak. Behalve bij eieren kunt u hem ook geven als dipsaus bij fondue of bij de borrel.
4 eieren
½ kleine ui
1 citroen
1 avocado
4 el zure room
4 el kerriesaus (flesje)
zout
versgemalen peper
½ tl kerriepoeder
Eieren in 10 min. hardkoken. Intussen ui pellen en fijnsnipperen. Citroen wassen. Helft van schil raspen. Helft van citroen uitpersen. Avocado halveren en pit verwijderen. Met lepel vruchtvlees eruit scheppen. Boven kom door zeef wrijven of in mengbeker pureren. Toevoegen: ui, ½ el citroensap, citroenrasp, zure room, kerriesaus, zout en peper. Tot sausje roeren. Eieren laten schrikken, pellen en halveren. Met bolle kant naar boven op platte schaal leggen. Saus erover verdelen. Kerriepoeder erover strooien. Lekker met patates frites en roodlof.
2 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : eigerecht
bron : Tip maart 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten