zondag 3 augustus 2014

Aspergepesto op ciabattatoast met kwarteleitjes en salade

ASPERGEPESTO OP CIABATTATOAST MET KWARTELEITJES EN SALADE

500 g groene asperges
12 kwarteleitjes
25 g pijnboompitten
1 handvol jonge, gewassen spinazie
2 fijngesneden knoflookteentjes
olijfolie (extra vierge)
50 g gemalen parmezaanse kaas
zout
peper
nootmuskaat
sap van 1 citroen
1 ciabattabrood in lange dunne plakken
70 g rucolasla


Verwijder ± 2 cm van de onderkant van de asperges. Kook de asperges in weinig water met iets zout in ± 10 min. net gaar en laat ze uit het kookvocht iets afkoelen. Kook intussen de kwarteleitjes 4 min. zodat ze nog iets zacht zijn en spoel ze onder koud water. Snij de koppen (± 3 cm) van de asperges en houd ze apart. Snij de stelen in grove stukken en maal ze met de pijnboompitten, spinazie en knoflook 1 minuut in de keukenmachine. Voeg terwijl de machine maalt, olie toe tot het mengsel smeuïg wordt. Roer de kaas erdoor en breng het mengsel op smaak met peper, zout, citroensap en nootmuskaat. Rooster het brood in de broodrooster, of in de oven op 200 ºC. Pel de eitjes, halveer ze en verdeel ze met de aspergekoppen en salade op de borden. Besprenkel de salade met wat olie en citroensap en bestrooi met peper. Verdeel de aspergepesto lekker dik op de stukken toast en geef ze bij de salade.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : ± 20 min.

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair mei 2001

Geen opmerkingen: