AUBERGINE-OMELET MET SALADE
Een bijzondere omelet met gebakken auberginestukjes. Gepresenteerd als sandwich.
1 aubergine, in blokjes
zout
peper
3 eieren
½ deciliter melk
2 eetlepels bieslook, in ringen
2 eetlepels olie
1 teen knoflook, geperst
75 gram slamelange naar keuze
3 eetlepels balsamicodressing (Johma)
50 gram feta (van schapenmelk), verkruimeld
Bestrooi de aubergine met wat zout en laat ± 10 minuten in een vergiet uitlekken. Klop de eieren los met de melk en de bieslook en breng op smaak met wat zout en peper. Spoel de aubergine af en dep deze met keukenpapier droog. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak de auberginestukjes snel op hoog vuur in ± 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak ± ½ minuut mee. Schenk het eimengsel erover en bak het op laag vuur in ± 10 minuten, totdat de onderkant gaar is en de bovenkant nog een beetje vochtig. Keer de omelet met behulp van een deksel en bak ook de andere kant stevig. Meng de sla met de dressing. Verdeel de sla over de omelet, vouw hem dicht en halveer hem. Leg de helften op de borden en bestrooi met de fetakaas.
2 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : eigerecht
bron : Tip Culinair augustus 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten