dinsdag 4 februari 2014

Oosterse wortelsalade (Verre Oosten)

OOSTERSE WORTELSALADE

2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
100 g taugé
300 g winterwortel
1 sinaasappel
1 sjalotje
3 eetlepels olie
1 eetlepel milde kerriepoeder
2 eetlepels biogarde roer of yoghurt
zout
½ bakje daikonkers of tuinkers


In ketel ruim water aan de kook brengen. Bleekselderij schoonmaken en met dunschiller harde nerven verwijderen. Stengels in stukken van ca. 5 cm snijden. Stukken in luciferdunne reepjes snijden. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Paprika, bleekselderij en taugé in een zeef doen. Kokend water erover schenken. Laten afkoelen. Wortels schoonmaken en boven een slaschaal grof raspen. Sinaasappel uitpersen. Sjalotje pellen en snipperen. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten. Sjalot met kerriepoeder ca. 2 minuten fruiten. Van het vuur af sinaasappelsap en biogarde erdoor roeren. Rest van olie erdoor kloppen. Blijven kloppen tot een mooi sausje ontstaat. Op smaak brengen met zout. Paprika, bleekselderij, taugé en sausje door geraspte wortel scheppen.
Salade nogmaals doorscheppen. Daikonkers erboven fijnknippen. Serveren bij babi pangang met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : salade

bron : Allerhande januari 1990

Geen opmerkingen: