OOSTERSE WORTELSALADE
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
100 g taugé
300 g winterwortel
1 sinaasappel
1 sjalotje
3 eetlepels olie
1 eetlepel milde kerriepoeder
2 eetlepels biogarde roer of yoghurt
zout
½ bakje daikonkers of tuinkers
In ketel ruim water aan de kook brengen. Bleekselderij schoonmaken en met dunschiller harde nerven verwijderen. Stengels in stukken van ca. 5 cm snijden. Stukken in luciferdunne reepjes snijden. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Paprika, bleekselderij en taugé in een zeef doen. Kokend water erover schenken. Laten afkoelen. Wortels schoonmaken en boven een slaschaal grof raspen. Sinaasappel uitpersen. Sjalotje pellen en snipperen. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten. Sjalot met kerriepoeder ca. 2 minuten fruiten. Van het vuur af sinaasappelsap en biogarde erdoor roeren. Rest van olie erdoor kloppen. Blijven kloppen tot een mooi sausje ontstaat. Op smaak brengen met zout. Paprika, bleekselderij, taugé en sausje door geraspte wortel scheppen.
Salade nogmaals doorscheppen. Daikonkers erboven fijnknippen. Serveren bij babi pangang met rijst.
4 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : salade
bron : Allerhande januari 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten