dinsdag 4 februari 2014

Hartige maïspannenkoek met tomatensaus

HARTIGE MAÏSPANNENKOEK MET TOMATENSAUS

30 gram gekookte maïs
1 ei
2 eetlepels halfvolle melk
1 eetlepel volkoren tarwemeel
¾ deciliter tomatensap
2 theelepels mintsauce
½ eetlepel kruidenboter
zout
peper


In zeef maïs laten uitlekken. In kom ei met melk loskloppen. Met garde meel erdoor kloppen. Maïs erdoor scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In steelpan doen: tomatensap, cayennepeper en mintsauce. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In koekenpan boter verhitten. Maïsmengsel nogmaals doorkloppen. In pan scheppen. Pannenkoek in 7 minuten lichtbruin bakken. Halverwege keren. Intussen zonder deksel op pan tomatensapmengsel aan de kook brengen en in 5 minuten tot de helft inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaaltje. Pannenkoek op bord laten glijden. Saus apart erbij geven. Lekker met ijsbergsla.

1 persoon

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip januari 1989

Geen opmerkingen: