maandag 17 februari 2014

Avocado's met kruidenvinaigrette

AVOCADO’S MET KRUIDENVINAIGRETTE

2 takjes peterselie
1 takje selderij
2 takjes dille
2 takjes dragon
1 takje citroenmelisse
2 eetlepels (citroen)azijn
2 eetlepels olie
1 theelepel suiker
zout
peper
2 avocado’s (niet te rijp)
1 eetlepel citroensap


In kommetje helft van kruidden fijnknippen. Toevoegen: azijn, olie, suiker, zout en peper. Door elkaar roeren.
Avocado’s in lengte halveren en pitten verwijderen. Van bolle kant klein plakje afsnijden. Snijvlakken met citroensap besprenkelen. Sausje nogmaals doorroeren. In holtes van avocado’s sausje schenken. Garneren met rest van kruiden.

4 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip februari 1991

Geen opmerkingen: