VISTAJINE MET SAFFRAANCOUSCOUS
3 eetlepels olijfolie
1 ui, in ringen
200 gram tuinbonen
3 theelepels harissa
400 gram kabeljauwfilet
1 blik artisjokharten (à 400 gram), uitgelekt en gehalveerd
750 milliliter visbouillon
300 gram snelkook couscous
1 theelepel (0,1 gram) saffraandraadjes
40 gram fijngesneden muntblaadjes
Verhit in een tajine of hapjespan de olijfolie en bak hierin de uiringen zachtjes goudbruin. Voeg de tuinbonen toe en bak 2 minuten mee. Schep er de harissa door. Leg de kabeljauwfilet en de artisjokharten in de tajine of pan. Voeg 250 milliliter visbouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de vistajine 8 - 10 minuten zachtjes. Breng de laatste 500 milliliter visbouillon aan de kook. Strooi de couscous met de saffraandraadjes in de bouillon, roer goed om, dek af en neem de pan van het vuur. Laat de couscous zo 5 minuten staan. Roer de couscous met een vork los en schep in een schaal. Meng er de munt en zout en peper naar smaak door. Serveer de couscous met de vistajine en geef er een salade bij.
4 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : visgerecht
bron : Delicious. juni 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten