KALKOEN ‘TONNATO’
500 gram kalkoenfilet, aan een stuk
2 eetlepels olijfolie
400 milliliter kippenbouillon
enkele takjes tijm
enkele takjes peterselie
TONIJNSAUS
1 blikje tonijn op olie (à 200 gram), uitgelekt
3 ansjovisfilets
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel citroensap
1 eidooier
4 eetlepels olijfolie
Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en bak rondom lichtbruin in de olijfolie. Voeg de bouillon en de kruiden toe en stoof zachtjes 25 - 30 minuten. Laat de kalkoen in het stoofvocht afkoelen. Haal de kalkoen uit het stoofvocht, dep droog en snijd het vlees in dunne plakken. Bewaar het stoofvocht. Verdeel de plakken kalkoen over 4 borden. Pureer voor de tonijnsaus de tonijn, ansjovis, 1 eetlepel kappertjes, citroensap en eierdooier. Giet de olijfolie in een dun straaltje erbij tot de saus bindt. Voeg eventueel een klein scheutje stoofvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Giet de tonijnsaus over de kalkoen en bestrooi met de overige kappertjes.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschapen juni 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten