PASTA MET GARNALEN, KIKKERERWTEN EN KERSTOMAATJES
350 gram trofie (gerolde spiraalpasta) of fusilli
2 eetlepels olijfolie + extra voor het besprenkelen
2 tenen knoflook, fijngesneden
½ theelepel chilivlokken
300 gram gepelde rauwe reuzengarnalen of scampistaarten (450 gram ongepeld), in stukken
500 gram kerstomaatjes, gehalveerd
1 blik kikkererwten à 400 gram, afgespoeld, uitgelekt
100 milliliter witte wijn
bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt
Kook de pasta in een grote pan kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een opscheplepel van het kookwater. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de knoflook en chilivlokken 30 seconden of tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de garnalen toe, bestrooi met zout en roerbak ze 2 - 3 minuten tot ze roze kleuren. Neem de pan van het vuur en schep het garnalenmengsel op een bord. Zet de pan weer op het vuur en bak de kerstomaat 8 minuten, of tot ze zacht worden. Voeg de kikkererwten en wijn toe en laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout. Voeg de pasta plus het opgevangen kookwater toe en daarna de garnalen. Laat alles al omscheppend goed doorwarmen, sprenkel er wat olijfolie over, bestrooi met peterselie en serveer direct.
6 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Apulië, Italië
gerechtsoort : tussengerecht
bron : Delicious. juni 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten