GEROOSTERDE ZALM MET SALSA VERDE
600 gram diepvries zalmfilets, ontdooid
2 eetlepels arachide- of olijfolie
SALSA VERDE
2 teentjes knoflook, gehakt
25 gram verse platte peterselie
25 gram verse basilicum, munt en/of koriander
1 eetlepel kappertjes
5 ansjovisfilets
1 theelepel mosterd
100 milliliter olijfolie
sap en 1 theelepel rasp van 1 citroen
Dep de zalmfilets droog. Bestrijk de vis met olie en bestrooi met zout en peper. Pureer voor de salsa verde de knoflook, groene kruiden, kappertjes, ansjovis en mosterd en giet de olijfolie er in een straaltje bij tot een dikke saus ontstaat. Voeg citroensap, -rasp en versgemalen peper toe. Rooster de zalm in een hete grill- of koekenpan 2 - 3 minuten per kant. Serveer met de salsa verde. Lekker met gebakken krieltjes en peultjes, sugarsnaps of wortel.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Boodschappen april 2013
zaterdag 20 april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten