zondag 31 oktober 2010

Sint-jakobsschelpen met bloemkoolpuree

SINT-JAKOBSSCHELPEN MET BLOEMKOOLPUREE

1 bol knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 citroen, schoongeboend
1 kruimige aardappel, geschild
1 bekertje slagroom (125 milliliter)
¼ bloemkool, in roosjes
1 zak sint-jakobsschelpen (300 gram, diepvries), ontdooid
1 zak rucola (75 gram)

Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de bovenkant van de bol knoflook, zodat de tenen zichtbaar worden. Leg in een ovenschaaltje, bestrijk de bovenkant met 1 eetlepel olie en pof 25 minuten in de oven. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snij de aardappel in kleine blokjes en doe deze samen met het citroenrasp, de slagroom en peper en zout naar smaak in een pan. Laat 15 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en prak het geheel met een vork tot puree. Kook ondertussen de bloemkool in water met zout in 10 minuten gaar. Giet af en prak met een vork tot puree. Meng door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Dep de schelpen droog. Bestrijk ze met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit een grillpan en gril de schelpen 1 minuut. Draai om en gril nog ½ minuut. Leg op elk bord een lepel bloemkoolpuree en verdeel de schelpen erover. Knijp de knoflookteentjes voorzichtig uit de bol, zodat ze heel blijven. Verdeel over de borden. Garneer met de rucola.

4 personen

voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande oktober 2010

1 opmerking:

Unknown zei

Hey Esther! Je hebt mijn voorgerecht van het kerstdiner gered! Ik had deze namelijk al een tijdje geleden uitgezocht, mijn moeder vast alle boodschappen laten doen en vervolgens de Allerhande vergeten mee te nemen naar huis! Het recept is niet meer beschikbaar op de AH site en gelukkig nog wel op jouw Blog, dus thank you and a very merry Christmas! :) Gr, Lars