zondag 31 oktober 2010

Mosselen met mosterdsaus (Frankrijk)

MOSSELEN MET MOSTERDSAUS

2 kilo mosselen
1 winterpeen (250 gram), geschrapt
25 gram boter
1 ui, gesnipperd
1 grote prei, in dunne ringen
2 stengels bleekselderij, in plakjes
4 tenen knoflook, fijngesneden
1 flesje droge witte wijn (250 milliliter)
1 bekertje crème fraîche (125 milliliter)
3 eetlepels Zaanse mosterd
3 takjes peterselie, blad fijngesneden

Spoel de mosselen onder koud water en verwijder beschadigde schelpen of schelpen die open staan. Snijd de peen in plakken. Verhit de boter in een grote (mossel)pan en bak de peen, de ui, de prei en de bleekselderij op middelhoog vuur 4 minuten. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook toe. Schenk de wijn in de pan en laat 1 minuut koken. Schep om en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en stoom de mosselen 6 - 8 minuten, tot ze open staan. Gooi de mosselen die nog dicht zijn weg. Schud de pan af en toe om. Schep de mosselen met de groenten in een grote schaal en dek af met aluminiumfolie. Doe de crème fraiche en de mosterd in de pan bij het kookvocht van de mosselen en laat 2 minuten koken. Breng op smaak met peper. Schenk de saus over de mosselen en garneer met peterselie.

8 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande oktober 2010

Geen opmerkingen: