woensdag 12 mei 2010

Varkenshaas met champignonroomsaus

VARKENSHAAS MET CHAMPIGNONROOMSAUS

2 varkenshaasjes van elk 350 gram
1 eetlepel olie
1 eetlepel boter
250 gram champignons, in kwarten
200 milliliter slagroom
200 milliliter vleesfond
1 theelepel tijmblaadjes, plus een paar takjes tijm voor garnering

Dep de varkenshaasjes droog en bestrooi ze met peper en zout. Laat de olie en boter goed heet worden in een koekenpan en bak als het schuim wegtrekt hierin het vlees in 2 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en voeg de champignons toe. Bak ze in het braadvocht van het vlees in 3 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met wat zout. Voeg de room, vleesfond en tijm toe aan de pan en verhit de saus op hoog vuur tot deze tot de helft is ingekookt. Leg de varkenshaasjes terug in de pan, draai het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat het vlees in 10 minuten rosé garen in de saus. Haal de varkenshaasjes uit de saus, snijd ze in plakken en serveer met de saus. Lekker met lauwwarme salade van bloemkoolroosjes, citroenschil en kappertjes.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Delicious. mei 2010

Geen opmerkingen: