SALADE VAN HARING EN AARDAPPEL
1 kilogram vastkokende aardappelen, schoongeboend
1 pak sperziebonen (450 gram, diepvries)
1 pakje gerookte haringfilet naturel (200 gram, Ouwehand)
1 theelepel mosterd
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels magere kwark
1 ui, gesnipperd
1 zak veldsla (75 gram)
Snijd de aardappelen in plakjes en kook deze in weinig water met zout in 15 minuten gaar. Voeg halverwege de kooktijd de sperziebonen toe. Laat de aardappelen en sperziebonen uitlekken in een vergiet en koel ze af onder koud, stromend water. Verwijder de vel van de haringfilet en snijd de filet in stukken van 1½ centimeter. Klop een dressing van de mosterd, de mayonaise, de kwark en 2 eetlepels water. Schep de aardappelen, de sperziebonen, de haringfilet, de dressing en de ui voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de veldsla over 4 borden en schep er de aardappelsalade op.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Allerhande mei 2010
woensdag 12 mei 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten