donderdag 12 november 2009

Bladerdeegpizza met vegetarisch gehakt

BLADERDEEGPIZZA MET VEGETARISCH GEHAKT

6 plakjes diepvries bladerdeeg (pakje)
½ pak Braadmix (Zonnatura)
1 ui
½ bakje champignons
2 eetlepels boter of margarine
4 takjes peterselie
15 gevulde olijven
1½ eetlepel geraspte kaas
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel paneermeel
1½ eetlepel melk

Oven voorverwarmen op 225°C. Op aanrecht plakjes bladerdeeg uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien. 1 zakje Braadmix in kom doen. 1½ deciliter water erdoor roeren. 5 minuten laten staan. Ui pellen en snipperen. Champignons wassen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Champignon toevoegen en 3 minuten meebakken. Intussen in kopje peterselie fijnknippen. Olijven in plakjes snijden. Door Braadmix roeren: champignonmengsel, peterselie, kaas en tomatenketchup. Bakplaat met koud water afspoelen. Hierop van bladerdeegplakjes rechthoekige lap maken. Randen met beetje water natmaken en vastplakken. Randen van lap 1 centimeter terugslaan en met water vastplakken. Met vork gaatjes in bodem prikken. Bodem bestrooien met paneermeel. Braadmixmengsel erover uitspreiden. Olijven erover verdelen. Randen bestrijken met melk. In midden van oven pizza in 25 minuten gaarbakken. Lekker met witte koolsalade.

4 personen

voedingswaarde : 645 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Tip november 1982

Geen opmerkingen: