zondag 16 maart 2008

Sasa (Ghana)

SASA (EDDOEPUREE UIT DE OVEN)

6 eddoes (of cocoyams)
2 tomaten
4 uien, fijngehakt
palmolie

Was de ongeschilde eddoes en leg ze op de grill of in een hete oven.
Verwijder de zwartgeblakerde schil zorgvuldig en pureer de eddoes met een
vork.
Snijd de tomaten in vieren en pureer ze met de uitjes en wat peper en zout
in de keukenmachine.
Verhit de olie en fruit hierin de tomatenpuree. Vermeng de tomatenpuree
vervolgens met de eddoes en voeg wat peper en zout toe.
Neem een platte ovenschaal en vul deze met het eddoemengsel. Zet de schaal
gedurende 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Opmerking: Eddoepuree uit de oven is erg lekker bij een groetenomelet.

6 personen

land : Ghana
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling &
Jojo Cobbinah

1 opmerking:

westhernl zei

De eddoe is in Nederland (iets) beter bekend als de taro.