vrijdag 29 februari 2008

Marokkaanse aardappel-citroenstoofschotel (Marokko)

MAROKKAANSE AARDAPPEL-CITROENSTOOFSCHOTEL

3 eetlepels olijfolie
2 uien, in schijfjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 rode chilipepers, fijngesneden
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
900 gram bloemige aardappelen, in plakken van 5 millimeter gesneden
geraspte schil van 1 citroen
sap van 1 - 2 citroenen
1 liter groentebouillon
zout
zwarte peper
4 eetlepels zure room om te serveren
3 eetlepels fijngehakte verse peterselie om te garneren

Verwarm de oven voor. Verhit de olie in een vuurvaste schotel. Voeg de ui,
de knoflook, de chilipepers, de komijn en de koriander toe en laat 1 - 2
minuten zachtjes bakken om de smaken te laten vrijkomen.
Voeg de aardappelen, de citroenschil en het -sap naar wens toe. Doe er dan
de bouillon bij en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, dek
af en laat 40 minuten koken in de oven, of tot de groenten gaar zijn en de
vloeistof een beetje is ingedikt.
Schep alles op borden en werk elke portie af met een lepel van de zure room.
Bestrooi met de peterselie om te garneren.

4 personen

land : Marokko
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Marokkaans : De kruidige geuren en kleuren van de soek in creatief
koken

Geen opmerkingen: