vrijdag 29 februari 2008

Gingerale (Zuid-Afrika)

GINGERALE (GEMBERBIER)

2 liter water
2 schijfjes verse gemberwortel
200 gram rietsuiker
1 theelepel zuiveringszout
½ citroen, in dunne schijfjes
1 theelepel verse gist

Breng in 2 liter water 2 schijfjes verse gemberwortel aan de kook, laat op
laag vuur een halfuur trekken. Roer er 200 gram rietsuiker, 1 theelepel
zuiveringszout en een ½ citroen, in dunne schijfjes, door. Laat de vloeistof
tot lauw afkoelen.
Roer 1 theelepel verse gist door de vloeistof en laat hem 12 uur staan.
Zeef de vloeistof en giet hem in goed afsluitbare flessen. Laat de gingerale
nog minstens 4 dagen 'rijpen'.
Tip: Serveer de gingerale in hoge glazen met ijsblokjes en, naar smaak, nog
dunne schijfjes verse gemberwortel.

6 personen

land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : drank

bron : Kookgek op safari : Bijzondere recepten uit Zuid-Afrika / Joop
Braakhekke

Geen opmerkingen: