vrijdag 29 februari 2008

Kruidige groentecouscous (Marokko)

KRUIDIGE GROENTECOUSCOUS

3 pruimtomaten
25 gram boter
1 grote ui, overlangs in plakken gesneden
2 worteltjes, overlangs gehalveerd en dan diagonaal in plakken gesneden
2 stengels bleekselderij, in plakken gesneden
300 gram pompoen, zonder zaden, of koolraap, in blokken van 2 centimeter
gesneden
1 groene paprika, zonder zaden
¼ theelepel gedroogde, geplette chilipepers
300 milliliter groentebouillon
400 gram couscous
400 gram kikkererwten of tuinbonen uit blik, uitgelekt
zout
zwarte peper

Doe de tomaten in een kom en bedek ze met kokend water. Laat 30 seconden
rusten, schil ze dan en snijd ze in stukken.
Laat de boter in een grote steelpan smelten en bak de uien, de worteltjes,
de bleekselderij, de pompoen of de koolraap en de paprika's 3 - 4 minuten al
roerend, tot ze gaar zijn. Voeg de chilipepers en de tomaten toe, dek af en
laat 5 minuten bakken terwijl u af en toe met de pan schudt. Voeg de
bouillon toe, doe het deksel op de pan en laat 20 minuten, of tot de
groenten gaar zijn, sudderen.
Bereid ondertussen de couscous voor. Voeg de kikkererwten of de tuinbonen
toe aan de groenten, breng op smaak en laat ongeveer 5 minuten sudderen, tot
alles warm is. Serveer de groenten boven op de couscous.

4 personen

land : Marokko
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Marokkaans : De kruidige geuren en kleuren van de soek in creatief
koken

Geen opmerkingen: