zondag 5 januari 2025

Kong Po Yu (China)

KONG PO YU (STUKJES KABELJAUW MET KONG PO-SAUS)

350 gram kabeljauw
1 kopje olie
2 eetlepels olie
1 kleine ui, in stukjes
2 plakjes verse gember, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 Spaanse peper, in ringetjes
2 eetlepels sherry
½ paprika, in stukjes
100 gram champignons, in plakjes
50 gram bamboeplakjes
2 theelepels maïzena, aangemaakt met 2 eetlepels koud water
100 gram gebakken pinda’s
sesamolie

MARINADE
1 geklopt eiwit
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
½ theelepel zout
snufje peper
1 eetlepel maïzena

SMAAKMENGSEL
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sojapasta
½ theelepel zout
1 theelepel suiker
1 kopje water


Leg de kabeljauw gedurende 15 minuten in de marinade. Verhit in een pan of wok 1 kopje olie. Als de olie heet is, de stukjes vis hierin frituren tot ze gaar zijn. Daarna de stukjes vis in een zeef uit laten lekken.
Verhit in een andere pan of wok 2 eetlepels olie en bak hierin de uien, de verse gember, de knoflook en de Spaanse peper gedurende 15 seconden. Sprenkel de sherry erover.
Voeg de overige groenten erbij en roerbak het geheel nog eens 1 minuut. Giet het smaakmengsel erbij en breng het geheel al roerende aan de kook. Bind het gerecht met de aangemaakte maïzena.
Meng de vis, de groenten en de pinda’s door elkaar en besprenkel het gerecht met een paar druppels sesamolie.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : visgerecht

bron : De nieuwe Chinese keuken : Chinese gerechten met westerse ingrediënten / W. K. Cheng

Geen opmerkingen: