SI JOUW LONG LI (GEFRITUURDE TONG MET SOJASAUS)
1 tong van 750 gram
2 eetlepels sherry
½ eetlepel zout
olie
1 bosje lente-uien, fijngehakt
1 eetlepel sojasaus
1 bosje lente-uien, fijngehakt
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sherry
2 eetlepels water
Maak de vis schoon, spoel deze af met water en droog hem af met een stukje keukenpapier. Wrijf de vis in met twee eetlepels sherry en het zout.
Verhit de olie tot 180°C en frituur hierin de vis 8 minuten tot deze goudbruin ziet. Laat de vis goed uitlekken en leg hem in een schaal.
Verhit in een pannetje 1 eetlepel van de olie waarin de vis is gefrituurd. Voeg de lente-uien erbij en bak die 5 seconden.
Giet de sojasaus, 1 eetlepel sherry en het water erbij. Giet deze saus over de vis.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : visgerecht
bron : De nieuwe Chinese keuken : Chinese gerechten met westerse ingrediënten / W. K. Cheng
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten