zondag 5 januari 2025

Si Jouw Long Li (China)

SI JOUW LONG LI (GEFRITUURDE TONG MET SOJASAUS)

1 tong van 750 gram
2 eetlepels sherry
½ eetlepel zout
olie
1 bosje lente-uien, fijngehakt
1 eetlepel sojasaus
1 bosje lente-uien, fijngehakt
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sherry
2 eetlepels water


Maak de vis schoon, spoel deze af met water en droog hem af met een stukje keukenpapier. Wrijf de vis in met twee eetlepels sherry en het zout.
Verhit de olie tot 180°C en frituur hierin de vis 8 minuten tot deze goudbruin ziet. Laat de vis goed uitlekken en leg hem in een schaal.
Verhit in een pannetje 1 eetlepel van de olie waarin de vis is gefrituurd. Voeg de lente-uien erbij en bak die 5 seconden.
Giet de sojasaus, 1 eetlepel sherry en het water erbij. Giet deze saus over de vis.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : visgerecht

bron : De nieuwe Chinese keuken : Chinese gerechten met westerse ingrediënten / W. K. Cheng

Geen opmerkingen: