TJIEN HA LOK (GEBAKKEN GARNALEN IN BOTER-WORCESTERSAUS)
12 grote garnalen
2 eetlepels boter
2 uien, in reepjes gesneden
1 bosje lente-uien, in stukjes van 2 centimeter gesneden
2 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels worcestersaus
2 eetlepels sherry
2 eetlepels sesamolie
Maak een diepe inkeping op de rugzijde van de garnalen en verwijder de zwarte adertjes. Spoel de garnalen af en laat ze uitlekken.
Verhit in een pan of wok 2 eetlepels boter en bak daarin de garnalen tot ze rood van kleur zijn.
Voeg de uien en de lente-uien toe en roerbak het geheel gedurende 30 seconden.
Sprenkel de sojasaus, de worcestersaus, de sherry en de sesamolie beurtelings over het gerecht en roer het geheel nog eens goed door.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : visgerecht
bron : De nieuwe Chinese keuken : Chinese gerechten met westerse ingrediënten / W. K. Cheng
zondag 5 januari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten