NOEDELS MET CHILISTEAK EN BASILICUM
Dit gerecht komt niet specifiek uit één land, dus elke noedelsoort kan worden gebruikt. Soba- of fijne eiernoedels zijn er erg lekker bij.
8 – 20 basilicumblaadjes
4 – 5 eetlepels plantaardige olie
500 – 750 gram lendebiefstuk of dikke lende, in dunne reepjes
2 eetlepels mirin of droge sherry
350 – 450 gram noedels, gekookt
lichte sojasaus, apart erbij geven
MARINADE
2 – 3 grote rode chilipepers, zonder zaadlijsten en kleingehakt
4 tenen knoflook, kleingehakt
1 theelepel gehakte gemberwortel
2 eetlepels nam pla (Thaise vissaus)
1 theelepel suiker
2 eetlepels limoen- of citroensap
2 eetlepels pindaolie
zout
vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels gehakte basilicum
Doe alle ingrediënten voor de marinade behalve de basilicum in een blender en maal ze tot een glad geheel. Doe ze in een glazen schaal, meng de gehakte basilicum erdoor en marineer het vlees er 1 – 2 uur in.
Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de basilicumblaadjes 1 – 2 minuten, tot ze glazig worden. Laat afkoelen; koud zijn ze krokant.
Bewaar 2 – 3 eetlepels olie uit de wok of pan en gooi de rest weg. Verhit die opnieuw en doe het vlees met de marinade in de pan. Roerbak het 3 – 4 minuten op hoog vuur. Sprenkel de mirin erover en roer dan nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Zet het vuur af en dek de pan af.
Warm de noedels op. Schud ze goed en verdeel ze over 4 voorverwarmde kommen of borden. Verdeel het vlees erover. Garneer met de gebakken basilicum en serveer direct. Zet in plaats van peper en zout lichte sojasaus op tafel, zodat de gasten hun noedels zelf op smaak kunnen brengen.
4 personen
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten