MOUSTALEVRIA (DRUIVENPUDDING)
Dit is een snel te bereiden variant op de gebruikelijke pudding.
4 volle eetlepels maïzena
1/8 liter koud water
1 liter druivensap
slagroom
kaneel
sesamzaad
Maïzena oplossen in het koude water. Met een garde kloppen, zodat geen klontjes ontstaan.
Het druivensap langzaam bij gematigde hitte aan de kook brengen. De opgeloste maïzena er langzaam bij gieten en gedurende 1 minuut steeds blijven doorroeren. Als de pudding weer kookt van het fornuis nemen en al roerend langzaam laten afkoelen. In sorbet- of wijnglazen schenken en minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven.
Kort voor het serveren met geklopte slagroom, wat kaneel en geroosterd sesamzaad bestrooien.
6 personen
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Griekenland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Griechisch kochen / Anne Theoharous, vertaald door Esther Westerveld
donderdag 22 augustus 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten