ARAYESS (ARABISCH BROOD MET VULLING)
Vul het brood met dit kruidige gehaktmengsel.
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 eetlepel olie
450 g mager lams- of rundergehakt
1 bosje peterselie, fijngesneden
zout
versgemalen zwarte peper
½ theelepel gemalen kaneel
4 tot 6 pittabroodjes
Bak de uien in de olie tot ze zacht zijn, voeg het gehakt toe en laat dit nog 8 tot 10 minuten bakken tot het bruin wordt. Roer peterselie, kaneel, peper en zout door het gehakt en laat het nog 2 minuten pruttelen. Giet overtollig vet af. Snijd het brood open en vul het met het vleesmengsel. Leg de broodjes 10 minuten in de oven op 180 ºC. Snijd ze door en serveer ze warm met een salade.
4 personen
gebied : Arabië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Het Midden-Oosten : De arabische keukens / Jenny Ridgwell
maandag 5 augustus 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten