zondag 11 februari 2024

Koekjes van varkensgehakt en bloedworst (Groot-Brittannië)

KOEKJES VAN VARKENSGEHAKT EN BLOEDWORST

175 gram black pudding (bloedworst)
450 gram grof gemalen varkensgehakt 2 kleine uien of 1 grote, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 theelepel gehakte verse salie
klontje boter
1 ei, losgeklopt
1 dikke snee wittebrood, verkruimeld
zout
versgemalen zwarte peper


Verwijder het vel van de black pudding. Verkruimel de vulling tussen de vingers of hak het vlees klein en vermeng het met het gehakt. Fruit de ui, de knoflook en de salie 2 – 3 minuten in een klontje verhitte boter. Laat het gefruite mengsel afkoelen. Vermeng het dan met het vleesmengsel, kneed er het ei en de broodkruimels door en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Maak vleeskoekjes van het mengsel. Verdeel het in 4 porties van rond de 200 gram en vorm er afgeplatte ballen van met een dikte van 2½ centimeter. De koekjes kunnen gaar gemaakt worden door ze te grilleren (of te roosteren op de barbecue) of in de pan te bakken. Doe dat 6 – 7 minuten aan elke kant tot ze door en door gaar zijn.

4 personen

gebied : Groot-Brittannië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De nieuwe Britse keuken / Gary Rhodes

Geen opmerkingen: