vrijdag 2 februari 2024

Baked Beans

BAKED BEANS (GEBAKKEN BONEN)

100 gram magere spekreepjes
250 gram gemengd gehakt
½ eetlepel paprikapoeder
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 rood pepertje, zonder zaadjes en gesnipperd
1 pot witte bonen in tomatensaus van 340 gram
1 pot bruine bonen van 700 gram
1 blikje tomatenpuree van 140 gram
25 gram extra pure chocolade, geraspt
1 voorgebakken wit stokbrood
5 bosuitjes, in ringetjes


Bak de spekreepjes in een ruime pan knapperig uit. Voeg het gehakt, het paprikapoeder, de knoflook en het pepertje toe en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul. Voeg de witte en bruine bonen toe en bak ze al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, de chocolade en 3 deciliter heet water toe en laat de bonen op een laag vuur 10 minuten pruttelen. Verwarm intussen het stokbrood volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de bosui door de bonen en warm ze kort mee. Serveer de bonen met het stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : C1000 kookboek 2003 : Lekker eten zonder fratsen : Alle recepten uit 2002 / Marijke Sterk en Jeanine Schreuders

Geen opmerkingen: