woensdag 6 september 2023

Macaroni-groentesalade (Italië)

MACARONI-GROENTESALADE

1 struikje broccoli
1 courgette
½ rettich
zout
200 gram schelpmacaroni
2 eetlepels mosterd
peper
2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel aceto balsamico
4 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
4 lente-uitjes
2 eetlepels fijngehakte groene kruiden: kervel, peterselie, bieslook
150 gram ongezouten noten: walnoten, cashewnoten


Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de courgette en de rettich in de lengte in plakken en snijd deze plakken in dunne reepjes. Breng ruim water met wat zout aan de kook en doe de broccoli, de courgette en de rettich in het kokende water en laat ze 1 minuut koken. Doe de groenten op een zeef en spoel ze af met ruim koud water. Kook de macaroni gaar in ruim water met wat zout. Doe de macaroni op een zeef en laat ze afkoelen.
Doe de mosterd met weinig zout en peper, de azijn en de aceto in een kom en roer het door elkaar. Schenk er al kloppende de olie bij. Doe de macaroni, de groenten, de kruiden en de in stukjes gebroken noten in een slakom en schep de slasaus erdoor.
Laat de salade even doortrekken voor het serveren.
Tip: De mooiste wijnazijn is de aceto balsamico, een azijn die pas na vele jaren rijpen op smaak is. Ze wordt altijd in kleine hoeveelheden gebruikt en geeft een salade of saus een bijzondere smaak.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : pastasalade

bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker

Geen opmerkingen: