woensdag 6 september 2023

Gevulde tomaten (Italië)

GEVULDE TOMATEN


8 stevige tomaten
zout
peper
25 gram pijnpitten
100 gram macaroni
6 ansjovisfilets
40 gram rozijnen
40 gram boter
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie
4 sneetjes oud witbrood
1 ongepelde teen knoflook


Snijd een kapje van de tomaten. Schep het vruchtvlees en de zaadjes uit de tomaat. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en zet de tomaten omgekeerd tot gebruik.
Rooster de pijnpitten in een droge koekenpan tot ze gaan kleuren. Kook de macaroni in ruim water met zout beetgaar. Laat de macaroni in een vergiet uitlekken.
Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.
Schep de macaroni, de ansjovis, de pijnpitten en de rozijnen door elkaar. Vul hiermee de tomaten.
Beboter een ovenvaste schotel. Zet de tomaten in de schotel en bestrooi de bovenkant met een mengsel van peterselie en Parmezaanse kaas.
Schenk over iedere tomaat wat olijfolie en zet de tomaten 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker

Geen opmerkingen: