zaterdag 1 april 2023

Yangnyeom Dubu (Korea)

YANGNYEOM DUBU (TOFU MET SOJADRESSING)

1 blok stevige tofu à 400 gram (het liefst biologisch)

SOJADRESSING
10 sprietjes bieslook (8 fijngehakt en 2 doormidden geknipt)
2½ eetlepel sojasaus
1 eetlepel mirin
1 eetlepel geroosterdesesamolie
1 theelepel honing
1½ theelepel geroosterde sesamzaadjes
1½ theelepel gochugaru (Koreaans peperpoeder)
1 teentje knoflook, geraspt


Giet het vocht uit de verpakking van de tofu. Wikkel de tofu voorzichtig in een schone theedoek en leg hem op een snijplank. Leg er een zwaar voorwerp bovenop, zoals een snijplank of bord. Het voorwerp moet zwaar genoeg zijn om het vocht uit de tofu te persen, maar het mag niet zó zwaar zijn dat het de tofu plet. Laat de tofu 30 minuten uitlekken en draai hem halverwege om.
Meng de fijngehakte bieslook met de overige ingrediënten voor de sojadressing in een kommetje.
Haal de volledig uitgelekte tofu voorzichtig uit de theedoek en leg hem terug op de snijplank. Snijd het blok tofu met een vlijmscherp met in 4 rechthoekige stukken van gelijke grootte. Leg de stukken tofu op een bord, besprenkel ze met wat sojadressing en garneer ze met de halve sprietjes bieslook.
Serveer de tofu op kamertemperatuur als voorafje of bijgerecht.

4 personen

gebied : Korea
gerechtsoort : voor- of bijgerecht

bron : Onze Koreaanse keuken / Jordan Bourke & Rejina Pyo

Geen opmerkingen: