SALADE MET COCKTAILGARNALEN EN LIMOENDRESSING
1 rode paprika
2 bosuitjes
1 limoen
75 gram waterkers
5 eetlepels oosterse roerbakolie
2 theelepels Jalapeño-pepersaus
½ krop lollo rosso
zout
(versgemalen) peper
250 gram cocktailgarnalen
Paprika wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen en in flinterdunne reepjes snijden. Reepjes in zeef doen en ½ liter kokend water erover schenken. Laten uitlekken en afkoelen. Bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Limoen schoonboenen en (met zesteur) mooie sliertjes schil eraf raspen. Limoen uitpersen.
In kommetje 1½ eetlepel limoensap met roerbakolie, pepersaus, zout en peper tot dressing kloppen. In kom cocktailgarnalen, paprikareepjes en helft van dressing door elkaar scheppen. Limoenreepjes en uiringetjes door rest van dressing scheppen. Waterkersblaadjes van takjes plukken. Lollo rosso wassen en uitslaan. Slablaadjes in dunne reepjes snijden.
Waterkers over zes borden verdelen. Hierop bergje slareepjes leggen en garnalen en paprikareepjes ertegenaan leggen. Rest van dressing erover scheppen.
6 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande april 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten