PASTA MET KIKKERERWTEN, SPINAZIE EN RICOTTA
300 gram pasta
2 eetlepels olijfolie
2 tomaten, in blokjes
250 gram tomatensaus, naar keuze
400 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld
6 takjes tijm
100 gram (wilde) spinazie, panklaar
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
4 eetlepels ricotta
rasp van ½ citroen
Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin de tomatenblokjes in een paar minuten zacht. Voeg de tomatensaus en kikkererwten toe en laat 5 minuten sudderen op een lage stand. Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Ris de tijmblaadjes van 2 takjes en schep met de pasta door de saus. Verwarm de ovengrill. Neem de pan van de warmtebron en schep e spinazie door de pasta. Schep alles over in een ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Verdeel de ricotta in schepjes over de pastaschotel en druppel wat olijfolie erover. Bestrooi met de citroenrasp en de rest van de tijm en gratineer de pastaschotel 3 minuten onder de grill.
4 personen
voedingswaarde : 530 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Boodschappen maart 2020
maandag 13 maart 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten