PANEER MET POMPOEN, KIKKERERWTEN, GRANAATAPPEL & MANGO
225 gram paneer, in blokjes van 2 centimeter
600 gram flespompoen, in blokjes van 2 centimeter
250 gram kastanjechampignons
400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel yoghurt
2½ centimeter verse gember, geschild en geraspt
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels komijnpoeder
½ theelepel kurkuma
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel zeezoutvlokken
SALSA
125 gram granaatappelpitjes
1 mango, geschild, in blokjes
1 theelepel bruine basterdsuiker
10 gram verse koriander of munt
1 theelepel versgemalen zwarte peper
geraspte schil en sap van ½ biologische limoen
OPDIENEN MET
naanbrood
yoghurt
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Doe de paneer, pompoen, kastanjechampignons (grote gehalveerd), kikkererwten, olijfolie, yoghurt, gember, specerijen en zeezoutvlokken op een heel grote bakplaat (alles moet er ongeveer in een enkele laag op passen) en schep goed om. Het is niet erg als de paneer bovenop ligt.
Zet de bakplaat 35 – 40 minuten in de oven tot de pompoen gaar en de paneer goudbruin is.
Roer intussen voor de salsa de granaatappelpitjes, mango, basterdsuiker, koriander of munt, zwarte peper, geraspte limoenschil en het limoensap door elkaar. Schep de gebakken paneer en groenten op naanbrood, vouw het dubbel en dien op met de salsa en yoghurt.
3 - 4 personen
voorbereidings- / oventijd : 15 / 35 - 40 minuten
gebied : Zuidoost-Azië & Australazië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De wereldse bakplaat : 75 Kleurrijke recepten uit de oven / Rukmini Iyer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten