KOEKJES UIT MALEISIË
200 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
100 gram bruine basterdsuiker
150 gram boter
mespuntje kruidnagel
80 gram kokosmeel
melk
boter voor de bakplaat
Zeef de bloem met de bakpoeder in een kom. Wrijf de suiker goed glad, zeef deze bij de bloem.
Snijd de boter in kleine stukken, doe deze in de kom, voeg kruidnagel toe en driekwart van het kokosmeel.
Roer alles door elkaar en kneed er met een koele hand vlug deeg van. Voeg eventueel enkele eetlepels melk toe aan het deeg indien dit bros blijft.
Kneed niet langer dan nodig is om een soepel, maar toch stevig deeg te maken. Vorm hiervan een rechthoekige of vierkante staaf of maak er een rol van.
Plaats het deeg in de koelkast. Beboter een bakplaat, verwarm de oven voor tot 190°C.
Leg de deegstaaf op de vleesplank en snijd deze met een vochtig gemaakt scherp mes in plakken van ½ centimeter dikte.
Leg deze op de bakplaat.
Strooi op alle stukjes deeg wat kokosmeel en schuif de bakplaat even boven het midden in de oven.
Laat de koekjes gaar en mooi van kleur worden. Neem ze dan van de plaat en laat ze op een plat oppervlak afkoelen.
8 personen
bereidings- / oventijd : 25 / 15 - 20 minuten
gebied : Maleisië
gerechtsoort : gebak
bron : De Oosterse keuken (Koken zonder grenzen) / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis
donderdag 16 februari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten