zaterdag 20 november 2021

Maisbrood met belegen kaas, feta en jalapeñopeper

MAISBROOD MET BELEGEN KAAS, FETA EN JALAPEÑOPEPER

2 kleine, verse maïskolven, korrels eraf geschraapt (150 gram)
140 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zuiveringszout
1 eetlepel gemalen komijnzaad
1 theelepel cayennepeper
50 gram lichtbruine basterdsuiker
180 gram instant polenta
360 gram zure room
2 grote eieren
135 milliliter olijfolie
4 bosuien, grofgesneden
10 gram korianderblad, fijngesneden
1 verse jalapeñopeper, fijngehakt
zout
zwarte peper

GARNERING
100 gram feta, verkruimeld
100 gram belegen cheddar of goudse, grofgeraspt
1 verse jalapeñopeper, in dunne ringetjes
½ rode ui, in dunne plakken van ½ centimeter dik
2 theelepels nigellazaad


Verhit de oven tot 170°C. Zet een grote ovenvaste gietijzeren braadpan van 28 centimeter doorsnee op hoog vuur. Voeg als hij heet is de maïskorrels toe en bak ze af en toe roerend 4 - 5 minuten in de droge pan, tot ze licht geblakerd zijn. Schud ze uit de pan en laat ze afkoelen. Zeef de bloem met bakpoeder, zuiveringszout, komijn en cayennepeper in een grote kom. Roer de suiker erdoor met 1 ½ theelepel zout en royaal versgemalen peper. Zet de kom opzij. Doe de polenta, zure room, eieren en 120 milliliter olijfolie in een andere kom en klop alles losjes door elkaar. Doe het polentamengsel bij het bloemmengsel en schep de bosuien, koriander, jalapeño en geroosterde maïs erdoor tot alles net is gemengd. Vet de bodem en e wand van de pan waarin de maïs is geroosterd in met 1 eetlepel olijfolie, stort het maïsmengsel erin en bestrooi met de ingrediënten voor de garnering. Bak het brood 40 - 45 minuten in de oven; een in het midden gestoken spies moet er schoon uit komen. Serveer het maïsbrood heet, direct uit de oven, of laat het 30 minuten afkoelen en serveer het dezelfde dag op kamertemperatuur. Verwarm het brood als u het pas de volgende dag eet, vlak voor gebruik in de oven.

10 - 12 personen

gerechtsoort : brunchgerecht

bron : Simpel / Yotam Ottolenghi met Tara Wigley en Esme Howarth

Geen opmerkingen: