donderdag 26 november 2020

Pumpkin Soup (Cariben)

PUMPKIN SOUP (POMPOENSOEP)

75 gram linzen
125 gram gezouten varkensvlees
1 liter vleesbouillon
250 gram pompoen
1 grote ui, fijngehakt
1 theelepel verse tijmblaadjes
fijngehakte peterselie
peper
zout


Laat de linzen één nacht weken in koud water.
Zet de linzen en het varkensvlees de volgende dag op met de bouillon en laat alles 15 minuten zachtjes doorkoken.
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Voeg deze, samen met de ui, aan de linzensoep toe en laat het geheel nog zachtjes doorkoken tot de pompoen gaar is. Neem het varkensvlees uit de pan, snijd het in stukjes, roer deze weer door de soep en breng het geheel op smaak met de tijm, wat fijngehakte peterselie, peper en zout.
Variaties:
• In plaats van gezouten varkensvlees kunt u gedroogd vlees gebruiken.
• De vleesbouillon kan door kippenbouillon worden vervangen.
• U kunt de soep ook met pepersaus op smaak brengen.

4 - 6 personen

gebied : Cariben
gerechtsoort : soep

bron : Kookkunst uit de Cariben : Eetcultuur & recepten / Heidi Keller & Miranda Greaves

Geen opmerkingen: