zaterdag 28 november 2020

Gemarineerde paprikasalade met Pecorino

GEMARINEERDE PAPRIKASALADE MET PECORINO

Knapperig brood is hierbij absoluut noodzakelijk om als de salade op is er de heerlijke zoete dressing mee op te deppen.

1 rode paprika, in vieren
1 gele paprika, in vieren
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel water
½ theelepel ruwe rietsuiker
2 takjes tijm
1 teen knoflook, in dunne plakjes
10 gram platte peterselie, alleen de blaadjes
15 gram basilicumblaadjes
30 gram waterkers
50 gram rijpe Pecorino, geschaafd
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
zout
zwarte peper

Verhit de oven tot 190°C. Schep de paprikastukken om met 1 eetlepel olie en een beetje zout. Schik ze in een braadslee en rooster ze 35 minuten in de oven tot ze gaar en lichtgekleurd zijn. Leg de stukken in een kom en dek hem af met plasticfolie. Pel de paprika’s als ze tot kamertemperatuur zijn afgekoeld en snijd ze in brede repen.
Klop de ingrediënten voor de marinade door elkaar: 2 eetlepels olie, balsamico, water, suiker, tijm, knoflook en een beetje zout en peper. Giet dit over de paprika’s en zet ze minstens een uur, of liever nog tot de volgende dag, afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
Vermeng de kruiden met waterkers, uitgelekte repen paprika, Pecorino en kappertjes. Schep de overgebleven eetlepel olijfolie en 1 eetlepel marinade (of naar smaak nog meer) door de salade. Proef en voeg zo nodig nog een snufje zout en peper toe.

2 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Plenty : Groente genoeg om héél lekker te koken / Yotam Ottolenghi

Geen opmerkingen: