FEN SI MO GU TANG (PADDESTOELENSOEP MET MIHOEN)
1 eetlepel olie
3 centimeter verse gemberwortel, geschild en in plakjes
1 teentje knoflook, gepeld en gekneusd
5 zwarte peperkorrels, gekneusd
1 liter groentebouillon (van tablet)
200 gram shiitakes, in dunne plakjes
125 gram mihoen
½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder (Silvo)
2 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel droge sherry
1½ eetlepel sesamolie
5 gram knoflookbieslook, fijngeknipt
In pan olie verhitten. Gember, knoflook en peperkorrels zachtjes fruiten. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Bouillon 10 minuten laten trekken en boven soeppan zeven. Shiitakes, mihoen en vijfkruidenpoeder toevoegen en soep 10 minuten zachtjes laten koken. Sojasaus en sherry door soep roeren. Soep in kommen scheppen en sesamolie erover sprenkelen. Garneren met bieslook.
4 personen
voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Kanton, China
gerechtsoort : soep
bron : China : Een culinaire ontdekkingsreis langs Peking, Kanton en Hongkong
zaterdag 25 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten