dinsdag 19 mei 2020

Bloemkoolschotel met kip en mihoen

BLOEMKOOLSCHOTEL MET KIP EN MIHOEN

1 prei
1 teentje knoflook
3 centimeter verse gemberwortel of 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
3 eetlepels zonnebloem- of maïsolie
1 eetlepel kerriepoeder
400 gram kipfilet
1 grote bloemkool
1 rode paprika
1 klein blikje ananas (4 schijven)
200 gram taugé
2 - 3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel gembersiroop
(2 - 3 eetlepels sherry, medium dry)
zout
peper
1 - 2 theelepels sambal brandal of sambal badjak


Maak de prei schoon, was deze en snijd hem in ringen. De knoflook pellen en uitpersen. De gemberwortel wassen en heel klein snijden. Verhit de olie (liefst in een wok of wadjang, anders in een grote braadpan) en bak de prei, knoflook en gemberwortel met de kerriepoeder goudgeel. Snijd de kipfilet in blokjes van 2 x 2 centimeter en bak ze mee in de pan. Maak ondertussen de bloemkool schoon en verdeel de kool in roosjes.
Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Laat de ananas uitlekken en snijd deze in stukjes. Was de taugé boven een zeef onder koud stromend water. Voeg de bloemkoolroosjes en e reepjes paprika toe zodra de kipfilet gaar is (dit gaat heel snel; pas op dat de kip niet te droog wordt). Bak de bloemkool onder voortdurend omscheppen gedurende 5 - 6 minuten. Voeg de ananas, taugé, ketjap manis, gembersiroop (en eventueel de sherry) op het laatst toe en neem de pan van de warmtebron, zodat de groenten knapperig blijven.
Breng de schotel op smaak met zout en peper en als u van pittig houdt, 1 - 2 theelepels sambal. Serveer met mihoen.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen mei 1992

Geen opmerkingen: