maandag 6 april 2020

Libanese tarator met pijnboompitten (Libanon)

LIBANESE TARATOR MET PIJNBOOMPITTEN

1½ snee boerenbrood, zonder korst en stukgescheurd
1 - 2 tenen knoflook, uitgeperst
250 gram pijnboompitten, fijngehakt
2 - 2½ deciliter olijfolie
2 - 3 eetlepels citroensap
zout
witte peper


Week het brood in wat water. Wrijf de knoflook in een vijzel met wat zout glad en wrijf er de noten doorheen. Knijp het brood droog en wrijf het door de saus. Roer er beetje bij beetje de olie door en voeg dan citroensap naar smaak en genoeg water toe om een gladde, romige saus te laten ontstaan. Breng hem met zout en peper op smaak.

4 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : saus

bron : De keuken van de zon : 150 Bekende gerechten uit het Middellandse Zeegebied / Hilaire Walden

Geen opmerkingen: