SALADE NIÇOISE met artisjokharten
1 krop Romeinse sla
2 hardgekookte eieren, in vieren gedeeld
2 grote tomaten, in vieren gedeeld
6 ansjovisfilets
10 ontpitte zwarte olijven
1 eetlepel kappertjes
¼ komkommer, in blokjes gesneden, maar niet geschild
1 blikje tonijn, uitgelekt
4 grote artisjokharten, in vieren gedeeld
DRESSING
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte of rode wijnazijn
½ teentje knoflook, geperst
1 theelepel mosterd
zout
peper
citroensap
De sla goed wassen, droogdeppen en in kleine, hapklare stukjes scheuren.
Bereid de overige ingrediënten, doe ze met de sla in een grote schaal en hutsel alles door elkaar. Let erop dat de stukjes ei heel blijven. De ingrediënten voor de dressing goed door elkaar kloppen. De dressing vlak voor het opdienen over de salade gieten.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Nice, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : salade
bron : Koken op z’n Frans / Judith Ferguson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten