dinsdag 18 februari 2020

Salade Niçoise met artisjokharten (Nice, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

SALADE NIÇOISE met artisjokharten

1 krop Romeinse sla
2 hardgekookte eieren, in vieren gedeeld
2 grote tomaten, in vieren gedeeld
6 ansjovisfilets
10 ontpitte zwarte olijven
1 eetlepel kappertjes
¼ komkommer, in blokjes gesneden, maar niet geschild
1 blikje tonijn, uitgelekt
4 grote artisjokharten, in vieren gedeeld

DRESSING
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte of rode wijnazijn
½ teentje knoflook, geperst
1 theelepel mosterd
zout
peper
citroensap


De sla goed wassen, droogdeppen en in kleine, hapklare stukjes scheuren.
Bereid de overige ingrediënten, doe ze met de sla in een grote schaal en hutsel alles door elkaar. Let erop dat de stukjes ei heel blijven. De ingrediënten voor de dressing goed door elkaar kloppen. De dressing vlak voor het opdienen over de salade gieten.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Nice, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : salade

bron : Koken op z’n Frans / Judith Ferguson

Geen opmerkingen: