VIJFSCHAFT (BRUINE BONEN MET WORTEL EN UI UIT UTRECHT)
1 pak panklare hutspotgroenten (500 gram)
1 zakje panklare aardappelgolfjes (450 gram, CélaVita)
1 potje bruine bonen (netto 360 gram)
2 theelepels bouillonpoeder
1 rookworst (à 225 gram)
2 appels (Goudreinetten)
100 gram ontbijtspek in plakjes
allesbinder
25 gram boter of margarine
zout
peper
Hutspotgroenten en aardappelgolfjes in pan leggen. Bruine bonen met vocht erover verdelen. Bouillonpoeder erover strooien en 2½ deciliter water erover schenken. Rookworst (uit verpakking) erop leggen. Vijfschaft aan de kook brengen en afgedekt 10 minuten zachtjes koken. Appels schillen en elke appel in 8 partjes snijden, klokhuizen verwijderen. Rookworst uit pan nemen, appelpartjes door Vijfschaft scheppen, rookworst weer toevoegen en gerecht in nog 5 minuten zachtjes gaarkoken. Intussen in droge koekenpan plakjes spek knapperig bruin bakken. Vijfschaft afgieten boven steelpan. Vocht aan de kook brengen en met 1 eetlepel allesbinder tot gladde saus binden. Boter erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Vijfschaft overdoen in schaal. Saus erover schenken. Rookworst in plakjes snijden. Rookworst en spek op Vijfschaft leggen.
4 personen
voedingswaarde : 545 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Utrecht, Nederland
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Allerhande 21 november 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten