ROERGEBAKKEN KOUSENBAND MET BLEEKSELDERIJ
1 rode ui
(1 teentje knoflook)
2 - 3 stengels bleekselderij
300 gram Surinaamse kousenband
2 - 3 eetlepels olie
1 eetlepel garam masala
zout
peper
Pel en snipper de ui (en de knoflook), snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Haal van de kousenband van de uiteinden een puntje af en snijd de groenten in stukjes van 4 - 5 centimeter.
Verhit de olie en fruit de ui (en de knoflook) 2 minuten. Voeg de bleekselderij en de boontjes toe en roerbak ze 2 minuten mee. Voeg de garam masala en 1½ deciliter water toe en roerbak de groenten op halfhoog vuur in 5 - 7 minuten beetgaar. Het vocht is dan verdampt. Breng de groenten op smaak met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 12 / 10 minuten
gebied : Caribisch Gebied
gerechtsoort : buffetgerecht
bron : Menu 1 november 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten