SIMAN MESHWI (GEGRILDE KWARTELS)
Kwartels maken deel uit van de mezzetraditie. Eet ze uit de hand.
4 kwartels
2 eetlepels extra vergine olijfolie
zout
peper
1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
Leg de kwarteltjes op de borstkant. Knip aan een kant langs de ruggengraat, dan aan de andere kant en haal hem weg. Open de vogeltjes en keer ze om. Snijd de vleugeltjes en boutjes zo ver in dat u ze opzij kunt trekken en druk zo stevig met de hand op de borst dat de kwartels plat zijn.
Leg ze op een vel aluminiumfolie op een bakplaat. Wrijf ze in met olie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze 8 minuten onder een hete grill, keer ze halverwege. Serveer ze bestrooid met peterselie.
4 personen
gebied : Libanon
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Duizend-en-één smaken : De keukens van Marokko, Turkije en Libanon / Claudia Roden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten