maandag 29 april 2019

Panir Seekh Kebab (India)

PANIR SEEKH KEBAB

1 kilogram panir, geraspt
2 eetlepels groene chilipepers, fijngesneden
2 uien, geraspt
1 eetlepel gemberpoeder
2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
2 theelepels gemalen zwarte peper
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel rode chilipoeder
zout naar smaak
4 eetlepels maïzena
gesmolten boter om te bestrijken


Alle ingrediënten, behalve de gesmolten boter, in een kom goed door elkaar kneden.
Het panirmengsel met vochtige handen om pennen drukken en er een kebab van ongeveer 10 - 13 centimeter lengte van vormen, met 5 centimeter ruimte tussen de kebabs.
De oven voorverwarmen tot 150°C of een houtskoolvuur opwarmen en de kebabs op een rooster 10 - 15 minuten bakken. Regelmatig bestrijken met gesmolten boter. Dan direct serveren.
Serveer de kebabs warm en geef en een salade en/of munt chutney bij.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 10 - 15 minuten

gebied : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Indiaas : Voor het bereiden van authentieke regionale gerechten vol van smaak en kruidig-pikant / Anne Sheasby

Geen opmerkingen: